Coaching – Hoe werkt coaching?

Coach Bergen op zoom

 

 

 

 

Coaching is een zeer interessante tak van beroepsuitoefening die steeds meer erkenning krijgt. In de afgelopen jaren heeft coaching steeds meer erkenning gekregen in sectoren zoals sport, gezondheid, onderwijs en bedrijfsleven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u zult horen dat coaching steeds meer een essentieel onderdeel wordt van vele professionele domeinen zoals verkoop, public relations en gezondheidszorg. Coaching begon in het midden van de jaren 1980 in de arbeidsontwikkeling, waar twee psychologen, Mike Bannister en Sherrie telefoon in race om de twee atleten in staat stellen hun doel te bereiken om de 4 minuten barrière te doorbreken.

In het begin werd het vooral gebruikt voor teambuilding, maar sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een aanzienlijke gereedschapskist voor de ondersteuning van het personeel, zowel thuis als op het werk. Historisch gezien was de lijn lang winstgevend, maar de laatste jaren is het aantal beoefenaars radicaal toegenomen, evenals de vraag naar de diensten die zij aanbieden.

Coaching is een dienst die mensen in staat stelt; hun beschikbare creatieve vermogens te vergroten; nieuwe kansen te creëren; hun waarden en dromen beter af te stemmen op hun bestaande activiteiten; doeltreffende en lonende doelen te stellen; te besluiten tot en actief om te gaan met doelstellingen die kunnen bestaan uit afvallen, stoppen met roken of uitstelgedrag, of het nastreven van persoonlijk succes.

Om succesvol te zijn, moet coaching effectief zijn. Uit enquêtes blijkt dat minder dan 5% van alle coaching door coaches wordt uitgevoerd en dat in de meeste bedrijven en organisaties ten minste 75% een coach heeft ingehuurd. De resultaten van de World Quopotinals Training Survey geven aan dat coaches nu verantwoordelijk zijn voor ongeveer 1 op de 10 bedrijfsleiders en nog veel meer werken in de zakelijke en professionele dienstverlening.

Vergeet niet dat sommige succesvolle coaches al hun hele leven coaching gebruiken en ook veel van hun succes toeschrijven aan de ontwikkeling van hun natuurlijke vaardigheden om coaching onder de knie te krijgen.

Hoe werkt coaching?

Voor sommigen kan het proces heel eenvoudig zijn, terwijl het voor anderen een toegepaste procedure kan zijn.

Wat is coachen? Wie zijn coaches? Het is een mogelijk makend partnerschap tussen de coach en de gecoachte in de vooruitgang naar het bereiken van vooraf bepaalde resultaten.

Ons coaching proces is ontworpen om:

– Ontwikkel een begrip van de aard en het gedrag van het paard;- Zie de innerlijke wereld van het paard;- Bouw een comfortabele, veilige en vertrouwensvolle relatie op;- Laat de verbeelding van het paard tot uiting komen.- Ontdek de kernproblemen die van invloed zijn op het vermogen van het paard om te presteren zoals het wenst.- Verander negatieve zelfovertuigingen in meer positieve.- Help het paard zijn ware capaciteiten te herkennen;- Bied een proces om de coachee te helpen duidelijke doelen te stellen;- Ondersteun het paard om actieplannen te ontwikkelen.

Al het bovenstaande betekent dat een rustig formeel coachingproces gemakkelijk kan evolueren naar een minder formeel ‘buikgevoel’ Core Coachingproces.

Een Core coach is gericht op slechts één faciliterende relatie met het paard. Deze relatie is niet met het management of de supervisors van het paard, aangezien deze relatie typisch de basis is van een coachingproces. De meeste Core Coaches gebruiken Core coaching verder als een integraal onderdeel van hun management, leiderschap of executive training programma’s.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.