Coaching voor Coaching

Life coach Den Haag

 

 

 

 

Wanneer je de wereld van coaching binnenstapt, word je geconfronteerd met een globaal dilemma. Het gebied waarop mensen, teams en organisaties het meest behoefte hebben aan coaches, is soms het gebied van overtuigingen; coaching gaat over het toepassen van de werkelijkheid op de overtuigingen van mensen. De totaliteit van ervaring die dit met zich meebrengt vereist dat de coachee, bij het leren managen van het leven van hun coachingssessie, in staat is om die losse eindjes op te pakken die de coach op de taak heeft achtergelaten en ze terug te werken.

Ik adviseer dat een coach een goed begrip moet hebben van de regels van het spel en hoe de relatie tussen de coach en de cliënt zal worden gestructureerd. Ik ben mij er ten zeerste van bewust dat coaching in de loop der jaren is geëvolueerd tot een vrij geavanceerde vorm van privé-onderwijs. Er zijn mensen die menen dat life coach (persoonlijke coaching) een oxymoron is; ik denk dat het tijd wordt dat we hierover een gesprek voeren!

Om inzicht te krijgen in en waardevol perspectief en feedback te krijgen van een aangestelde coach, kun je kijken op een aantal coachingsites in de VS, Canada of Europa. Een site die persoonlijke coachingsessies aanbiedt kan ook zeer nuttig zijn en is mijn site bij uitstek!

Wat de definitie van coaching betreft, zoals wij die in het Westen kennen, en in het Oosten, hebben wij geen coaching nodig, hebben wij geen coaching nodig, of willen wij gewoon geen coaching. De coach is de persoon die het proces van verandering orkestreert. Dit is het levensveranderende proces van coaching dat niet bestaat onder het label van “mentoring” dat een verplichting is van elke formele of informele interactie tussen twee mensen.

Het toepassen van deze uitspraak in counseling en therapeutisch werk, op welk werkterrein dan ook, is afhankelijk van de houding van de coachee en het vertrouwen dat wat hij in de sessie zegt, de dingen die hij ontdekt, en de veranderingen die voor hem optreden, het resultaat zijn van het zijn in de coachingsrelatie en de steun van een coach die door hem wordt gezien als een hulpbron, en oefening en steun op het gebied van counselingvaardigheden. Dit is de kijk van Orle Douglas op coaching.

Elk succesvol team, organisatie en individu begrijpt de waarde en het proces van verschillende soorten relaties. Een verantwoordelijke manager, leidinggevende, vrouw, man, zoon, dochter of zelfs een cliënt heeft een Accountability Coach nodig. Naast het zijn van een vertrouwde bron in de loop van de samenwerking met een cliënt, zal de goede persoon ook zorgen voor voortdurende ondersteuning en zal volledig blij zijn om te luisteren naar uw gedachten, uw gevoelens en uw doelen voordat er enige verandering plaatsvindt met uw cliënt, zelfs als het betekent dat de manager die hem of haar een telefoontje geeft om ervoor te zorgen dat je je werk gedaan te krijgen. U zult leren dat, in het proces van wat we niet kunnen zien of voelen, het de cliënt was die alle antwoorden en verandering in zijn leven wilde

Veel coachingpraktijken kunnen meestal worden veranderd. Neem bijvoorbeeld thuiswerk of werk op het web. Iemand is verantwoordelijk voor dit werk, maar er is altijd een verantwoordelijke coach om ervoor te zorgen dat uw werk gedaan wordt. Dit komt omdat klanten de sleutel in handen hebben, wat betekent dat deze autoriteit evenzeer in handen ligt van de manager, de bedrijfseigenaar, de web-based uitgever of de eigenaar van de hond. In veel omstandigheden ligt het natuurlijk nog meer in de handen van de cliënt, maar zo is het werk en is er de wederzijdse afspraak om samen te werken en met wederzijds voordeel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.