Coaching voor de cliënt

Coach Tiel

 

 

 

 

 

Coaching is een proces dat gebaseerd is op de behoeften van de cliënt en het inzicht van de coach vanuit het perspectief van de cliënt. De cliënt zal gevoelens hebben over de verandering, zijn redenen of de redenen voor de verandering kunnen verschillend zijn, deze zullen de coach dwingen te leren wat de cliënt moet leren. Maar er zullen natuurlijk problemen ontstaan wanneer de coach de redenen voor de doelstellingen van de klant niet begrijpt. Dit is waar u misschien werkt met een ‘coach’ die niet de juiste coach is.

Wat is de rol van de coach? De cliënt is de coach van het proces en hij/zij moet in staat zijn te luisteren en advies van de cliënt aan te nemen. Het coaching proces is opgedeeld in 3 actieve stappen. De cliënt moet eerst zijn situatie en zijn doel verduidelijken. Soms beschikken de cliënten niet over de nodige vaardigheden, kwalificaties of kennis om te veranderen en dit is waar de opleiding van de coach meestal zal beginnen. Hierna komt het aan op de inzet en de veranderingen in levensstijl die de cliënt zal moeten doorvoeren om de gegeven taak uit te voeren. Alleen 30-90 dagen werken aan de dagelijkse routine is niet genoeg, omdat dit de minimumvereiste is en van persoon tot persoon verschilt. De coachingsessies moeten een aanzienlijke periode duren en ook dit varieert van persoon tot persoon.

Geen enkele coaching is volledig. De coach en de cliënt blijven gedurende een bepaalde periode met elkaar in contact. Dit kan variëren tussen zes en 12 maanden en de coaching zou follow-up sessies moeten omvatten aan het einde. Het is gedurende deze tijd dat de relatie van de coach met de cliënt nog veel dieper is en de relatie tussen de coach en de cliënt is het meest lonend van allemaal.

Wie coacht? Iedereen die gekwalificeerd is op een coachende manier en met de kwalificaties & ervaring die belangrijk zijn voor uw cliënt en die bereid is zich in te zetten om de cliënt te helpen dichter bij het bereiken van zijn doel te komen.

Wat zijn de tarieven voor coaching? De tarieven voor coaching variëren van een minimum van $52/uur tot een maximum van $watersk. De totale tijd zou ongeveer $ david richtlijn per uur zijn. Het meest interessante feit over vergoedingen is dat voor verschillende coachingsdiensten uw potentiële cliënt hetzelfde bedrag betaalt. De kosten voor een cliënt staan in direct verband met de tijd die hij nodig heeft om toegang te krijgen tot zijn coach en met de tijd die de coach nodig heeft om de cliënt in de gewenste staat te brengen en ook om de gewenste doelstellingen van de cliënt te bereiken.

Cliënten huren coaches in om een overvloed aan redenen. Voor velen is het gewoon een proces om hun eigen antwoorden te vinden en voor velen is het evalueren van de enige voor een keer. Voor anderen, de relatie en is meer dan alleen een proces en van de coach. Het is een invloedrijke stap die de cliënt één positieve stap per keer of zelfs meer kan beïnvloeden. Het niveau van de coachingsessies van de cliënt met zijn coach kan worden gebruikt om de relatie te beoordelen en te evalueren door de lengte van de tijd. U kunt drie of vier jaar met een coach werken om te beoordelen en te evalueren of de relatie de moeite waard is of dat u uw coach moet vervangen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.