Coaching – Wat is het?

Persoonlijke groei en ontwikkeling

 

 

 

Vandaag de dag is coaching een snel groeiende activiteit die wereldwijd wordt ervaren. Waarom is het snel en groeit het? Verscheidene factoren beïnvloeden deze ontwikkeling, en ze staan allemaal los van onze individuele verantwoordelijkheden: de technologie en de snelheid van de communicatie, een wereldmarkt en een veeleisende wereld. Het is duidelijk dat wij door snel te handelen in staat zijn de concurrentie voor te blijven. Dit is waarom we hier op de planeet zijn.

Dus, wat is coaching? Veel mensen in de wereld hebben al enige tijd te maken met iets dat coaching heet, of ze er nu over horen of niet. Zoals coaching de ontwikkeling van werknemers en teams stimuleert, zo wordt coaching omschreven. Coaching is het instrument dat de bewustwording bevordert, mensen, diensten en/of produkten ontwikkelt, de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling bevordert, bekwaamheid en vertrouwen ontwikkelt, helpt om doeltreffende beslissingen te nemen, en gezonde bedrijfspraktijken helpt te bevorderen – en het is niet hetzelfde als counseling.

Dus, zelfs nu de bedrijfswereld in de richting van meer coachingsactiviteiten evolueert, is het aan de individuele bedrijfseigenaar of manager om te beslissen waar en hoe hij die activiteiten zal introduceren. Nu de zakenwereld steeds meer gaat begrijpen wat het betekent om “weekendruimte voor teams” aan te moedigen, wordt dit soms geïnterpreteerd als het aantrekken van bekwame mensen om te helpen bij de bedrijfsontwikkeling.

De kans om een meer centrale rol te spelen in het creëren van teams neemt toe en zal blijven bloeien. Net als in de informatica, waar computers het overgrote deel van de opleidings- en ontwikkelingstijd van het bedrijfsleven hebben opgeslokt en het bedrijfsleven herpositioneren als een consumentgestuurde wereld, is het de bedrijfseigenaar of manager die begrijpt dat dit op lange termijn de manier is waarop hij zijn rol zal spelen op het grotere toneel van het verschil maken in het bedrijfsleven en in de wereld, en niet in het minst, op de manier waarop hij zich kan amuseren.

Dus, wat is coaching? Zoals we al hebben gezegd, is coaching een effectieve manier om mensen, teams en organisaties vooruit te helpen. Veel mensen denken dat coaching gaat over de individuele persoon die komt coachen, maar het gaat veel meer over het hele team van mensen dat je erbij betrekt als een team. Het is niet wat je doet in de sessies dat er echt toe doet, maar hoe jij als coach de persoonlijke strategieën naar boven brengt voor elke persoon in de sessie. De teamsessies moeten altijd draaien om de persoon in het middelpunt van zijn eigen strategie. De manier waarop je de informatie aan het team overbrengt is natuurlijk belangrijk, net als je kunst en vliegwerk en hoe dat gepresenteerd wordt. Maar het is niet de inhoud van de sessie die het echte verschil maakt, het zijn de andere mensen (inclusief jijzelf) die de ervaring hebben die de realestones creëert voor het individu om te volgen.

Dus hoe werkt coaching en hoe kan het helpen? Het is belangrijk te onthouden dat coaching er niet om gaat mensen te vertellen wat ze moeten doen; het gaat erom mensen te helpen om te kiezen wat ze moeten doen. Als coach stel je mensen in staat om hun eigen keuzes te maken, en neem je deel aan het ontwaken en ontwikkelen van het potentieel dat in ieder van hen sluimert. Je creëert door je vermogen om te luisteren, gerichte vragen te stellen en de afgebroken dromen, grenzen of onwaarschijnlijkheid van een volledige betrokkenheid bij het coachingproces te parametriseren.

Hetzelfde dynamische gedrag kan door een team van mensen worden gebruikt om het vertrouwen in hun team te vergroten, hun communicatievaardigheden te verbeteren, veranderingen beter en doeltreffender te beheren, meer lerenden te ontwikkelen, meer plezier in de activiteit te krijgen en enthousiaster over hun werk te zijn en/of enthousiaster over het leven in het algemeen te zijn.

Waarom is het dan belangrijk dat mensen zoals jij bij jou komen om te leren coachen? Dat lijkt voor de hand te liggen, nietwaar. Het is een van de belangrijkste redenen. Dus, om gefocust te blijven op het echte voordeel van het hebben van een coach in je leven, en om een prijs te zetten op het leren naar een resultaat dat je persoonlijk wilt, zijn er enkele vragen die je jezelf moet stellen:

-Wat besteed je aan het niet leren om beter te presteren op het werk?

-Waar neem je genoegen mee, ook al is het niet goed voor je te betalen?

-Wat vermijd je om te leren?

-Wat vermijd je om van te leren?

-Wat wil je niet begrijpen?

-Wat wil je niet begrijpen?

Dit zijn enkele van de vragen die je moet gebruiken om uit te zoeken waar je niet eerlijk tegen jezelf bent over de antwoorden en hoe je het leren vermijdt. Wanneer de activiteit “net niet goed” is, is dat het onvermogen om vooruit te komen, dat is wat je vermijdt. Het is de Sig Tillman Pentainingiori, je hebt het druk, je leeft in het verleden. Je moet zeggen, hier!

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.