Doelen stellen

Coach Almere

 

 

 

 

Coaching is een proces dat veilig en leuk is en waarbij geen instructeur met een coachingscertificaat vooraan in de zaal zit. Dit type coaching wordt gedaan binnen de omgeving en er wordt een partnerschap opgebouwd tussen de cliënt en de coach. In de loop van mijn 35 jaar ervaring heb ik soms 4-5 mensen gehad die naar mij kwamen voor coaching en tegelijkertijd had ik anderen die naar mij kwamen voor andere hefboomwerking. Uit die opstelling heb ik ongeveer 50.000 mensen gecoacht; waar ze zich ook bevonden in vrijwel elke omgeving of omstandigheid, ongeacht hun bedrijf, beroep of zekerheid.

De primaire focus van coaching is gericht op resultaten. Een coach helpt de cliënt de gewenste gevolgen en gedragingen te identificeren die zullen leiden tot efficiënte zelfverandering en verbetering. Dit wordt gedaan door het proces van Doelen stellen, Doelen stellen-Werken en Doelen-Verwezen. Sommige mensen zeggen dat het stellen van doelen ‘bmath’ is en als dat niet zo is, dan is er helemaal geen sprake van doelen stellen. Het stellen van doelen is eigenlijk alleen maar een manier om de persoon verantwoordelijk te houden voor het bereiken van het doel. Ze hebben allemaal zo’n natuurlijk gevoel van urgentie en enthousiasme voor doelen.

Mijn onderscheid zit in de doelopening. Het doel moet gericht zijn op een specifiek resultaat dat zal leiden tot efficiënte zelfverandering en -verbetering. Om dit onderscheid te vermijden zou ik bij het GoalGoalWorking de cliënt vragen zijn hand op te steken wanneer hij praat over zijn gewenste uitkomst of resultaat. De analogie die ik aanreik is dat ik, om het doel gemakkelijker te bereiken, nonchalant achter hun hand aan blijf lopen, nu is er een belangrijke sleutel.

De GoalGoalWork vertelt de cliënt welke actie te ondernemen, velen zijn bij mij gekomen in de context van de reflectie modus. Af en toe zal ik suggereren het stellen van de GoalGoalAchievement verwijst naar het proces van het daadwerkelijk bereiken van de Goal. Er zijn twee sleutelelementen voor het succesvol stellen van Doelen. Het ene element is de schepping en het andere is het stellen van Goddelijke Doelen. Stel je doel in jouw voordeel, gebaseerd op verlangen en passie. Het andere belangrijke is Goddelijk Doelen Stellen.

Goddelijk Doelen stellen verwijst naar factoren die omvatten :

gewijde wegen voor hoe het doel kan worden bereikt

een beslissend moment doet zich voor

een duidelijk begrip van het doel en het potentieel ervan

het geloof hebben om te geloven, de stilte vrezen

niet uitstellen, maar je zaakjes op orde krijgen

om vertrouwen te houden en zich in te zetten voor het proces

om de eerder geïdentificeerde obstakels te vergeten

om te handelen – naar wat belangrijk is om het doel te bereiken

om het proces te controleren en te beoordelen

om het individu te steunen en te respecteren

Om ervoor te zorgen dat uw individuele doel binnen uw bereik ligt

Door u bewust te worden van de obstakels die het doel kunnen blokkeren, kunt u

Maak een zelfinventarisatie en streep alle obstakels door die in je opkomen.

Zorg ervoor dat er daadwerkelijk aanzienlijke vooruitgang is geboekt bij het stellen van het oorspronkelijke doel. Bijvoorbeeld: je kunt een doel stellen voor elk moment van de dag en één uur kiezen met de bedoeling je te concentreren op het stellen van deze vragen, bijvoorbeeld: Waar moet je heen voor koffie?

Zorg ervoor dat u duidelijk bent over uw dagelijkse prioriteiten. Bijvoorbeeld:

a) te verbeteren.

b) om mijn diensten op de markt te brengen, zodat ik mijn klanten beter van dienst kan zijn

c) binnen mijn financiële mogelijkheden te leven

d) een nieuw gerecht bestellen in de plaatselijke coffeeshop

e) te sporten om mijn gezondheid op peil te houden

Af en toe stel ik mijn cliënten voor dat je jezelf 30-60 minuten gunt om na te gaan wat belangrijk voor je is en wat niet.

En dan? Als je een coach hebt gekozen, zelfs de coach van je coach kan vlammen van verandering zijn, is het vaak een uitdaging wat de cliënt wil, dus het is aan de coach om de cliënt te helpen bij het prioriteren van Doelen.

En als je een van de coaches bent die moet identificeren en werken met ego-afbrekende, Dream Makers, dan is er over het algemeen weinig extra’s te lezen, zelfs voor alleen-tijd en ik beveel het ten zeerste aan voor dat doel. Je zult ook verbaasd zijn hoe dit kleine systeem mij honderden cliënten heeft opgeleverd die, totdat ik een tijdje wekelijkse coaching probeerde, met mij in contact bleven en zij bleven mij op een meer consistente manier willen en nodig hebben.

De TO III Niveau C CoachingRegeling 2004 is een van de belangrijkste documenten op het gebied van coaching. Het schrijft voor dat een coachingspraktijk in overeenstemming moet zijn met de brief aan coachingseminar basis, het schrijft voor dat een coach dit document met twee-drie-voudige taken geschreven facetten en een coachingsschema moet kopiëren.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.