Hoe om te gaan met burn-out

Burn out Utrecht

 

 

 

 

 

 

Het negeren van stress en het niet in evenwicht brengen van werk en privéverantwoordelijkheden kan leiden tot een burnout. Het is belangrijk om in te zien dat burnout een fysieke en emotionele reactie is. Stressbestendige mensen hebben een positieve, optimistische houding over hun leven en werk.

Burn-out is geen geestesziekte. Mensen krijgen een burn-out als ze te veel hooi op hun vork hebben genomen, te weinig tijd hebben gehad om hun opdrachten af te maken, en hopen dat geluk en verstand hen wel zullen dekken. Voorbeelden van burn-out zijn:

o Niet genoeg tijd geven om projecten en opdrachten af te maken.

o Niet de juiste hulp inhuren wanneer dat nodig is.

o Niet genoeg geld uitgeven aan de juiste apparatuur.

o Spiritueel losgekoppeld.

EIGEN JEZELF

De sleutel tot het voorkomen van een burn-out is te erkennen dat niemand anders schuld heeft aan je problemen dan jijzelf. Negatieve zelfpraat, zoals: “Ik kan niet wachten tot het weekend” of “Ik verdien het weekend”, is zelfvernietigend en kan leiden tot vermoeidheid en burn-out.

Als je werk ondraaglijk wordt, is het tijd om het te evalueren en aan te passen. Als het werk zelf veel tijd vergt, dan kunt u die tijd niet krijgen. Misschien moet u nee zeggen als om extra hulp wordt gevraagd. Dit kan heel moeilijk zijn om te doen.

Onderzoek de redenen voor je werk. Zijn je opdrachten echt zinvol? Ben je eerlijk tegen jezelf? Doe je je werk zoals je het echt graag doet? Zijn er betere oplossingen die je niet hebt overwogen? Nu is het tijd om jezelf te evalueren tijdens de werkuren.

Ben je gelukkig met je werk? Bent u voldaan? Maak een lijst van vijf dingen die je leuk vindt aan je werk en vijf dingen waar je ongelukkig mee bent. Nu is het tijd om te beslissen wat u wilt doen om uzelf gelukkig te maken. Besluit om ongelukkige aspecten van je werk te veranderen en werk eraan tot je tevreden bent met jezelf.

Het is belangrijk dat u opmerkt wat u denkt tijdens werktijd. Hoe u tegen uzelf praat, waar u aan denkt, en hoe u uw gedachten beheerst. Is er een aanhoudend negatief stemmetje in uw hoofd? Speel de ‘ontkenning’ kaart en ontken deze stem. Vraag jezelf op gezette tijden af wat dit stemmetje tegen me zegt. Als je merkt dat je iets doet waarvan je weet dat het slecht voor je is, waarom doe je het dan? Enz. Als je gefrustreerd raakt van je werk en het gevoel hebt dat je werk zinloos is, is het tijd om te evalueren of je op de juiste weg bent. De kans is groot dat er waarschijnlijk een deel van je werk nutteloos of niet erg belangrijk is. Als je denkt dat het werk belangrijk is, dan is dat waarschijnlijk je belangrijkste motivatie.

Op het werk en thuis is het zeker belangrijk om voor jezelf te zorgen. Dit klinkt vals, maar uw gezondheid is essentieel voor uw vermogen om te werken en de druk van het werk aan te kunnen. Neem thuis de tijd voor uzelf, al is het maar 15 minuten per dag. Breng tijd door met uw dierbaren. Het leven is te kort om tijd door te brengen met stress. Goed eten en sporten helpt om stress te verlichten. Door de werklast te verlichten, zult u meer energie vinden voor andere aspecten van uw leven.

Elke werknemer op de werkplek moet ononderbroken tijd hebben om te wandelen. Joggen is een geweldige manier om stress te verbranden. Het zal ook een middel zijn om fysieke en emotionele spanning los te laten. Alleen al het lopen door een grote ruimte vol mensen maakt je angstig, en meestal wordt dan geconstateerd dat er sprake is van stress. De gemakkelijkste en de snelste manier is door wandelschoenen voor te schrijven en de weg op te gaan. Wandelen is de beste remedie door het creëren en onderhouden van een circulatie van bloed in je lichaam. Om uw stressniveaus te beheersen, loopt u in een rustige omgeving, waar er geen storingen zijn. Zorg ervoor dat u comfortabele kleding heeft om uzelf warm te houden.

MEER OEFEN. Als u aan het werk bent, is het belangrijk dat u ziet dat uw lichaam werkt om stress te verminderen. De gezondheid van uw lichaam beïnvloedt de gezondheid van uw stress. Om ongewenst vet te verbranden, heeft uw lichaam een regelmatige inname van energie nodig die u kunt krijgen door een gezond dieet. U moet regelmatig trainen, dat zal resulteren in een uitstekende gezondheid. Onregelmatig trainen kan resulteren in blessures en bindweefselziekten. Dit kan uw voordeel vertragen om uw doelen te bereiken. Dit kan genezen veel sneller op de top van de massage en acupunctuur. Zodra u het verschil leert tussen stress en regelmatige lichaamsbeweging, zult u in staat zijn om uw stress beter te beheersen.

Dit zijn enkele snelle en doeltreffende suggesties voorSinds stress zeker een hoogdag krijgt met stress aanstekers. De stress management zijn alleen het beste als je meer behulpzaam voor je eigen zelf en andere mensen.

Chroutine veranderingen om op de weg naar herstel te blijven.

alles te minimaliseren in kalmte en spanning te verlichten.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.