Lifestyle Coach – Hoe antwoorden te vinden

Life coach Utrecht

 

 

 

 

Levensstijl coach. Wat een levenscoach doet, is de cliënt vragen om via zelfanalyse antwoorden te vinden op zijn huidige toestand en situatie. Het betekent “Trap Book” vraag.

Ja… zelfanalyse! Naarmate de wereld vordert en meer en meer stap voor stap dichter bij een succesvolle levensstijl komt, komen er steeds meer boeken om informatie te vergaren over diverse aspecten van het leven. Iedereen in de wereld heeft problemen met het bereiken van een aantal van hun persoonlijke doelen, maar niet zeker hoe ze hun situatie moeten benaderen. Wat gebeurt er als je midden op de weg van mislukking valt en niet weet hoe je terug moet komen waar je bent.

Vraagt u zich in deze tijden wel eens af: heb ik hulp nodig om met mijn situatie om te gaan? Het antwoord is ja! Maar, je hebt geleerd om zulke vragen te stellen, maar je wist niet waar je deze vragen moest stellen… Was het vanwege de grote hoeveelheid informatie die de vragen of uw leven moeilijk maken?

Er zijn duizenden boeken en/of motiverende programma’s waarvan u niet op de hoogte zult zijn. En u zult niet op de hoogte zijn van het juiste programma of boek dat u zou moeten lezen, tenzij u een boekhandel bezoekt en nagaat of er iets bestaat dat verband houdt met het specifieke onderwerp dat u niet wist te vragen.

Uw life coach onderscheidt zich met de verwachtingsvolle antwoorden en Vreemde voorbeschouwing opgedaan door kennis en ervaring. De problemen zijn anders dan die van een ander. Dingen die je moet vermijden als je een doelbewust, succesvol en gelukkig leven wilt leiden. Tips & suggesties op een bepaald gebied van je leven als zich moeilijke situaties voordoen:

(1) Maak een lijst van boeken die je op veel gebieden mist. Maak een lijst van boeken die je mist op gebieden waar je moeite mee hebt om te lezen. Maak een lijst van boeken die je mist op het gebied van vaardigheden in het lezen. Maak een lijst van boeken die je ontbreekt aan wilskracht op het gebied van lezen. Als je geen antwoorden kunt vinden op je gebrek aan hulpbronnen op een van de gebieden, denk dan na over beperkende overtuigingen. Maak een test om je beperkende overtuigingen te identificeren. Je beperkende overtuigingen kunnen al heel lang krachtig voor je werken. Of ze kunnen je tegenhouden terwijl je er juist overheen kunt kijken om succes te behalen.

(2) Als je eenmaal al je beperkende gedachten hebt geïdentificeerd, beperk dan de hoeveelheid tijd die je op dat gebied doorbrengt door een timer te zetten voor twee of drie uur. Doe deze oefening regelmatig en u zult spoedig merken dat het probleem dat u niet hebt kunnen aanvaarden toen u het voordien gewoon in trots negeerde, nu veel gemakkelijker op te lossen is als de beperkte tijd goed is gebruikt.

(3) Dit is een proces dat je op kantoor of in je eigen huis kunt doen. Maak je klaar voor je gaat slapen en de volgende ochtend kun je echt beginnen na te denken over je blokkades zonder dat andere dingen je geest vertroebelen. Neem een stuk papier en schrijf de gebieden op die in feite je leven ingewikkeld maken. Maak een lijst van dingen waarvan je altijd denkt dat je ze niet kunt doen. Sommige van deze dingen zijn u in uw leven overkomen of u bent misschien iemand anders die dat is overkomen. De lijst mag langer zijn. Schrijf hem op zo lang als je kunt denken of hij wordt lang.

De lijst moet uit ten hoogste 50 dingen bestaan, omdat die voor u het belangrijkst zijn.

(4) Maak een lijst van de gelukkige dingen van uw leven en van de dingen waar u goed in bent in elke categorie. Zodra u tevreden bent en zinnen die u zich niet meer kunt herinneren of aan uw lijst kunt toevoegen wanneer de lijst volledig is, markeert u de belangrijke definities en waardeert u de goede resultaten die ze opleveren. Als dat gedaan is, markeer dan de problemen en teleurstellende situaties met een “X”.

(5) Maak een lijst, in volgorde van belangrijkheid, van de problemen, of schijnbare problemen, waarmee u steeds weer wordt geconfronteerd. Deze problemen worden meestal ook beïnvloedende factoren genoemd. Zodra u de lijst hebt afgewerkt, onderzoekt u de problemen en wilt u er iets aan doen in een tijdsbestek. Zoek uit wanneer het een geschikt moment in de toekomst zal zijn om de kwestie van het oplossen van die problemen aan de orde te stellen en het zal waarschijnlijk vrij snel gebeuren die tijd) Maar in het geval dat u meer tijd nodig heeft om erover na te denken om de nodige actie te ondernemen, onderneem dan actie om dat uit de weg te ruimen. Overzie de voortgang en denk dat het probleem misschien geen plan met prioriteiten nodig heeft en begin dan te zien dat je lijst steeds meer gedaan krijgt naarmate de tijd verstrijkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.