Tips voor zorgverleners in Rotterdam – Nederland

zorg Rotterdam

Het beste wat iemand voor zichzelf kan doen is een pauze nemen. Als u zich overweldigd of overspannen voelt, neem dan een paar dagen vrij van de zorg voor uw dierbare. U bent verantwoordelijk voor hun welzijn, maar ook voor uw eigen welzijn. Zorg ervoor dat u goed eet, goed slaapt en goed voor uzelf zorgt. Zo kunt u het beste uit uzelf halen en ervoor zorgen dat u op uw best en effectiefst bent wanneer u voor uw dierbare zorgt.

Eet goed en blijf gehydrateerd

Als u voor iemand in Rotterdam – Nederland met dementie zorgt, helpt u hen met hun voeding. Dit betekent dat u er verantwoordelijk voor bent dat ze gezond en voedzaam eten. Dit betekent dat u gezonde maaltijden voor hen moet koken. Zorg ervoor dat u groenten, eiwitten en gezonde vetten zoals olijfolie of avocado gebruikt. Als uw dierbare een cognitieve stoornis heeft, moet u ook complexe koolhydraten toevoegen.

Wanneer u kookt voor uw dierbare met dementie, is het belangrijk om in gedachten te houden dat ze misschien niet in staat zijn om te multi-tasken. Probeer het dieet van uw dierbare eenvoudig te houden, zodat hij of zij niet in de war raakt. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat ze misschien niet in staat zijn om te eten zoals een normaal persoon. Zorg ervoor dat u wat rauwkost in de buurt hebt, zodat u uw dierbare een gezonde snack kunt geven als hij of zij honger heeft.

Blijf in contact met uw dierbare.

Het is van cruciaal belang om in contact te blijven met uw dierbare met dementie. U kunt dit doen via e-mail, telefoongesprekken of via de computer/tablet van uw dierbare. Door contact te houden, kunt u weten hoe het met hem of haar gaat en wanneer hij of zij iets nodig heeft. Het zal u ook in staat stellen om hen te herinneren aan belangrijke data zoals doktersafspraken of verjaardagen. U moet ook hun dagelijkse routines bijhouden, zodat u uw dierbare niet hoeft te vragen wat ze nodig hebben of wanneer ze het nodig hebben.

Nu, er zijn momenten waarop u misschien geen contact wilt houden met uw dierbare. Dit kan zijn omdat ze niet van u willen horen, ze kunnen boos op u zijn, ze kunnen gewoon niet ontvankelijk zijn op dat moment of ze kunnen niet in staat zijn om met u te communiceren.

Wees niet bang om hulp te vragen.

Als je moeite hebt om ermee om te gaan, zijn er mensen die je kunnen helpen. Er zijn steungroepen, adviesdiensten en andere middelen. U kunt ook overwegen om een deeltijdbaan te zoeken, zodat u iets anders hebt om op terug te vallen terwijl u voor uw dierbare met dementie zorgt. Het kan ook een goed idee zijn om met uw familieleden/vrienden te praten over wat u doormaakt. Misschien hebben zij goede raad voor u.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen of wat u moet doen, zijn er mensen die u kunnen helpen. Er zijn zorgmanagers die u kunnen helpen bij het vinden en inhuren van een verzorger. Zij kunnen u ook advies geven en u helpen uw weg te vinden in het systeem.

Conclusie.

Als verzorger in Rotterdam  – Nederland zult u veel moeilijkheden ondervinden. Het is essentieel om daarop voorbereid te zijn. Dit betekent dat u gezond en gedisciplineerd moet zijn en voldoende steun moet hebben. Het is ook belangrijk om positief te blijven. Dit artikel geeft een aantal nuttige tips voor verzorgers in Rotterdam – Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.