Wat is duizeligheid.

duizeligheid

Er zijn verschillende oorzaken die Duizeligheidsklachten kunnen veroorzaken. Er zijn vier systemen in het complexe systeem van het menselijk lichaam. Dit zijn het bloedvatenstelsel, het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en het ademhalingsstelsel of het bloedvatenstelsel en het endocriene stelsel.

De bloedsomloop is het systeem in het lichaam dat bloed van het hart naar alle delen van het lichaam transporteert. Elke hartslag en ademhaling wordt geregeld door het bloedvatenstelsel. Het systeem helpt ook de stroom van vloeistoffen in het lichaam te regelen. Dit zijn voornamelijk vloeistoffen zoals urine, speeksel, slijm en bloed. Sommige specifieke voedingsmiddelen kunnen ook door het bloedvatenstelsel worden beheerd.

Het spijsverteringsstelsel is verantwoordelijk voor de voeding van de cellen en voorziet ze van energie. Dit systeem zorgt er ook voor dat het lichaam periodiek wordt gevoed en helpt ook bij de spijsvertering en bevordert tevens de werking van het immuunsysteem. Dit systeem is ook een belangrijke leverancier van water aan het lichaam. Het zenuwstelsel is een ander belangrijk systeem voor de gezondheid van het lichaam. Dit systeem bevindt zich in de hersenen en het ruggenmerg. De hersenen zenden en ontvangen berichten naar het ruggenmerg om de lichaamsfuncties te laten plaatsvinden. Het ruggenmerg is een bundel zenuwen die tot taak hebben boodschappen terug te zenden naar de hersenen en omgekeerd.

Het zenuwstelsel is ook verantwoordelijk voor de beweging. Het is het alarmsysteem van het lichaam dat de enorme waaier van bewegingen die het lichaam kan maken, in goede banen leidt. Dit systeem is verbazingwekkend. Het beheert ook systemen zoals het kloppen van het hart, de ademhaling, de ademhalingstechnieken, enz.

Het endocriene systeem is verantwoordelijk voor het vrijgeven van hormonen en chemische stoffen. Dit sysateem bevindt zich in de hypofyse en de schildklier. De hypofyse is een klier die zich in de eerste plaats in de hersenen bevindt en die de afgifte van hormonen regelt. De schildklier is verantwoordelijk voor het vrijgeven van hormonen in het lichaam die schildklierhormonen worden genoemd.

Het bloedvatenstelsel is verantwoordelijk voor de toevoer van het bloed naar alle delen van het lichaam en wordt ook wel het pompsysteem van het lichaam genoemd. Dit systeem bestaat uit het hart, de slagaders, de aders en de haarvaten. Deze vaten brengen het bloed uit alle richtingen van het lichaam. De aders brengen het bloed naar de organen en spieren die onmiddellijk zuurstof nodig hebben. Het zuurstofarme bloed wordt naar de longen gebracht om opnieuw van zuurstof te worden voorzien. Als de bloedsomloop goed werkt, brengt hij het bloed naar alle uiteinden van het lichaam.

Als de werking van het bloedvatenstelsel gebrekkig is, is de kans groot dat u hartziekten krijgt, problemen met de bloedsomloop, suikerziekte, letsel aan slagaders en aders, vernauwing en vorm van slagaders, vorming van bloedplaatjes en/of andere stoornissen van de bloedsomloop. Veel soldaten en mensen die al een tijdje in dienst zijn, zijn het slachtoffer van coronaire hartziekte (CAD), ook bekend als atherosclerose. Om deze aandoening te voorkomen moet u voldoende bewegen, goed eten, stoppen met roken en uw cholesterol laten controleren. Als u dat allemaal doet, zal uw werk geen wonder zijn, maar met de juiste cardio-oefeningen kunt u het optreden van angina pectoris, een hartaanval en een beroerte voorkomen; die zullen zeker plaatsvinden wanneer u het het minst verwacht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.