Wat verwacht u van een fysiotherapeut?

Gezondheid

Over het algemeen bieden fysiotherapeuten u stretching, massages en specifieke oefeningen aan om te werken aan uw revalidatie. Afhankelijk van de diensten die u nodig hebt, kan het zijn dat u verschillende locaties moet bezoeken voordat u het type behandeling krijgt dat u nodig hebt. Uw fysiotherapeut zal u een reeks oefeningen voorleggen om te werken aan uw bewegingsbereik, flexibiliteit en tonus. Terwijl u de oefeningen volgt, wordt u geëvalueerd op basis van uw lichaamstype en het werk dat u hebt gedaan. Zodra de oefeningen zijn voltooid, wordt u ingepland voor therapie. De therapie duurt over het algemeen 1-gedragsaanpassing; 2-stimulusverbetering; 3-herstel; en 4-voortzetting van de behandeling.

Gedragsaanpassing:

Gedragsaanpassing is een essentieel onderdeel van een behandelplan voor fysiotherapie. Tijdens deze fase van de behandeling zal uw therapeut u helpen om uw persoonlijke triggers te identificeren die kunnen bijdragen aan uw blessure. Hierdoor kunt u uw dagelijkse activiteiten aanpassen om die situaties te vermijden die leiden tot uw scheuren of kneuzingen. Als u bijvoorbeeld uw schouder blesseert, vermijdt u herhaaldelijk tillen met uw arm. U kunt ook weerstandstraining en lenigheidstraining doen om uw spieren te versterken en zo de gevolgen van uw blessure te verminderen.

verbetering van de prikkels:

Het secundaire doel van fysiotherapie is om spierkracht en -capaciteit te herstellen. Uw fysiotherapeut zal samen met u nagaan welke spieren gespannen en welke spieren zwak zijn en proberen de spieren sterker te maken. Zorg er altijd voor dat u pijn heeft (wist u dat als u geen pijn heeft, u waarschijnlijk niet genoeg herstelt? Het komt vaak voor dat atleten en sporters zich afvragen waarom ze geen pijn voelen, terwijl ze eigenlijk meer training krijgen dan de meeste mensen doen.

herstel:

Het uiteindelijke doel van fysiotherapie is om uw herstel te verbeteren. Dit is vooral belangrijk voor mensen die een blessure hebben opgelopen, maar het is ook belangrijk voor mensen die fysiek niet zo fit zijn als ze zouden kunnen zijn. Het gebruik van massage en luchtstroom om een ontstoken spier te kalmeren is meestal de meest effectieve methode voor herstel.

Fysiotherapeuten zijn zeer bedreven in het behandelen van de vele lichamelijke problemen die u kunt hebben, maar één ding waar ze niet goed in zijn, is het behandelen van psychologische factoren als onderdeel van uw revalidatie. Dit betekent dat als u te maken heeft met psychologische symptomen zoals depressie, u een therapeut zult moeten bezoeken die gespecialiseerd is op dat gebied.

Wat verwacht u van een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut zal u een basisbeoordeling geven om er zeker van te zijn dat u lichamelijk gezond bent. Hij of zij zal u rekoefeningen geven die u zullen helpen uw bewegingsbereik te behouden of te verbeteren, evenals oefeningen om spierpijn te verminderen. Ze zullen u medicijnen geven om ontstekingen te verminderen als u die nodig heeft tijdens uw herstel. Als u medicijnen op recept nodig hebt, weten ze welke dat zijn en laten ze u zien hoe u die moet gebruiken.

Waarom kiezen voor een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut kan veel van uw lichamelijke problemen aanpakken. Ze zijn niet alleen in staat om rekoefeningen en oefeningen te doen die u misschien al doet, u hoeft ook geen fitnessinstructeur te zijn om voor lichamelijke revalidatie te zorgen.

Een fysiotherapeut zal uw aandoening en uw lichaamstype begrijpen. Zij zullen in staat zijn om verschillende oefeningen uit te voeren op basis van hun certificering en, natuurlijk, hun ervaring. Hij weet ook wat uw hersteltijd is.

Wie kan baat hebben bij fysiotherapie?

Iedereen kan baat hebben bij deze vorm van behandeling, maar degenen die het dichtst bij u staan en degenen die het zich het minst kunnen veroorloven, zullen er het meest onder te lijden hebben. Ouderen en jongeren zijn degenen die meestal veel hulp nodig hebben. Zij kunnen zich zoiets als fysiotherapie misschien niet veroorloven.

 

Lees meer:

Fysio Den Bosch 

Fysiotherapie Den Bosch 

Rugklachten Den Bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.