Hoe word ik een coach?

Business coach

 

 

 

 

Manager

Vaak verward met een coach, en met verschillende standpunten, doen sommige managers de dingen goed, en moeten zij gecoacht worden. Er zijn echter veel tegenstrijdigheden in de inhoud en aanpak van sommige managers is de paradox dat zij coaching nodig hebben en toch niet altijd even goed lezen of horen. Sommigen vragen hun managers om veel coachingsmateriaal te lezen en te beluisteren, maar besteden er vervolgens in de dagelijkse praktijk niet veel aandacht aan wanneer zij zich op hun werk concentreren. “Horen en onderwijzen” is duidelijk geen deel van hun taal geworden.

Coach

Een Coach is een ervaren, bekwaam, gepassioneerd, toegewijd persoon die zich inzet om met u samen te werken om u te helpen uw specifieke doelen te bereiken en de competentie te ontwikkelen die nodig is om u te helpen slagen. Een Coach helpt u om u bewust te worden van wat u wilt bereiken en waar u nu staat en houdt u vervolgens verantwoordelijk om de acties te ondernemen die nodig zijn om uzelf van waar u nu bent naar waar u heen wilt te brengen.

Leiderschap

Leiderschap, als concept, is de laatste twee eeuwen weinig veranderd, maar ons begrip ervan heeft zich snel ontwikkeld; in feite ontwikkelt ons begrip ervan, met inbegrip van wat er wel en niet bij betrokken is, zich met een snelheid die sinds de jaren 1980 niet meer is gezien. In plaats van een gestructureerd leiderschapsontwikkelingsproces vinden veel van de moderne managementontwikkelingsprogramma’s hun oorsprong in het opbouwen van emotionele-intelligentiecompetenties.

Meestal gaat het er bij deze programma’s om aan de behoeften van de individuele klant te voldoen in plaats van aan de behoeften van de organisatie als geheel, wat op korte termijn resultaten kan opleveren, maar de bescherming van de individuele werknemer ondermijnt en het individu als een belangrijk deel van het collectief niet respecteert.

People manager

Er zijn een aantal titels die in de loop van de decennia in de wereld van het management zijn gebruikt en die gewoonlijk de volgende zijn

Een baanmanager

Een Business Humanist

Een supervisor en of teamleider

Een manager van een opleidingscentrum (of een klein bedrijf)

Een salarismanager

Bedrijfsarchitect

Ontwikkelingsmanager

Accountant

Accountant

Accountant

Banker

Banker

Banker

Business manager

Business development manager

Bedrijfseigenaar

Bedrijfseigenaar

Business service manager

Bedrijfseigenaar

Bedrijfseigenaar

Bedrijfseigenaar

Bedrijfseigenaar…

Dit zijn allemaal titels die kunnen passen bij de functie die de bedrijfseigenaar momenteel uitoefent, maar als manager zou je onmiddellijke focus moeten liggen op het zijn van een effectieve coach in plaats van een manager. Hoe effectiever uw coaching is, hoe effectiever uw bedrijf is.

Leiderschapscoaching is alleen nodig voor kleine of middelgrote bedrijven en niet voor grotere. Dit komt omdat zij alleen behoefte hebben aan het aanleren van vaardigheden en niet aan leiderschapscoaching. Potentiële klanten behoren tot Rubbish & EST waarvan het TEAM bestaat uit business coachesEchter is er een duidelijke behoefte aan verschillende soorten leiderschapscoaching in de management training en loopbaanontwikkelingsprogramma’s van de kleinere bedrijven. Dit is wat wij doen in ons bedrijf, in ons partnerbedrijf, in onze coaching alliantie en in onze andere coaching projecten.

Soms twijfelen de managers er niet aan dat hun prestaties belabberd zijn en zal de coachee dit proberen te bewijzen over de manager. Dit zal managers alleen maar meer stress bezorgen en zal niet leiden tot hun doel om betere, betere leiders te worden.

Bruce Lee heeft een lang gezegde: “Ik, Lee, een meester in de kunst van het leiderschap, weet niets van u, maar wijd mij geheel aan het onderwijzen van anderen hoe zij zelf leiders kunnen worden”.

Rechters hebben vaak opgemerkt dat wanneer iemand aan leiderschapscoaching gaat doen, hij of zij een upgrade in een baan krijgt en meer betaald krijgt. Dit geldt niet voor alle vormen van leiderschapscoaching, omdat leiderschapscoaching over het algemeen gericht is op een veel individuelere en vaak persoonlijke aanpak, waardoor er minder training nodig is en de kosten lager zijn.

Als je je carrière niet leuk vindt of als je effectiever wilt zijn in je functie, moet je overwegen om een leiderschapscoach te worden.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.